Tüm AÖF Sorular Ve Cevapları İndirme Sayfası! AÖF Çıkmış Tüm Soru Ve Cevapları İndirme



AÖF çıkmış sorular ve cevaplar aöf hakkında tüm bilgiler aofgiris.com sitesinden öğrenebilirsiniz aöf geçmiş dönem çokmoş soru ve cevaplar,aöf de çıkmış tüm soru ve cevaplar,aöf de çıkmış 2016 soru ve cevaplar, aöf’de çıkmış sorulara nasıl ulaşabilirsiniz,aöf’de çıkmış tüm bölüm soru ve cevapları Aöf de çıkmış adalet soruları işletme soruları ilahiyet soruları...

Binlerece öğrencinin çok merakla beklediği aöf sınav tarihleri açıklandı bu yılın tüm aöf sınav tarihlerini sitemizden öğrenebilirsiniz AÖF GÜZ dönemi,bahar dönemi,ara sınav dönemi ve dönem sonu çıkmış tüm sınav tarihlerini sitemizden öğrenebilirsiniz

AÖF sınav tarihleri (güz dönemi ve bahar dönemi sınav tarihleri) açık öğretim fakültesi resmi web sitesinden alınmıştır.aofgiris.com sitesinden öğrenciler için bu haber hazırlandı. AÖF de toplam 4 sınav yapılıyor yılda.

AÖF de çıkmış sorular genellikle çıkan sorulara yakın olduğu belirtiliyor öğrencilerin çıkmış soruları çözdüğünde sınavda biraz daha rahatlayacaklarını söyleyebiliriz. AÖF’den geçmek için mutlaka verilen kitapların arkasında olan soruları kesinlikle çözmelisiniz eğer geçmek istiyorsanız.

AÖF çıkmış soru ve cevapları öğrenmek için ilk önce TC kimlik numaranızı yazın Fakülte başlığından sınav sorularını seçin bölüm başlığından da ders seçeneğini seçtiğinizde istediğini sorulara ve cevaplara ulaşabilirsiniz.


AÖF’DE ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN

AÖF öğrencisi olursanız hemen TC kimlik numaranızla E-Öğrenme oturumunu açabilirsiniz.AÖF öğrencisi değilseniz konuk kutucuğuna basarak E-Öğrenme sekmesini açabilirsiniz.Bu adreslerden girebilirsiniz: (https://ekampus.anadolu.edu.tr/)


SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİNİZİ ÖĞRENCİ SİSTEMİNDEN KENDİNİZ, AÖF BÜROLARINDAN YA DA TELEFONLA YAPABİLİRSİNİZ.

AÖF Kredili Bölümlerin Not Hesaplaması:

Öncelikle hesaplamamıza 7 kredilik Türkçe dersi ile başlayalım. Bu dersin Ara
sınavından 45 ve Final sınavından 40 almış olalım.

Dersin ortalaması: 45 x 0,3 + 40 x 0,7 = 41,5 ( Buradaki 0,3 % 30′u, 0,7 ise %70′i hesaplamaktadır. )

Dersimizin mutlak sistemdeki notu 41,5′ti ve buna karşılık DC harf notu gelir. (Yukarıdaki tablodan baktık.) DC harf notunun değeri ise 1,30‘dur.
Dersimiz kredisi harf notu değerimiz ile çarpılır. ( 7 kredi ) 7 x 1,30 = 9,1
7 kredilik türkçe dersinin etkisini 9,1 olarak hesapladık. Türkçe dersi için hesaplamalar sona erdi.Daha sonra 3 kredilik Matematik dersini ele alalım. Matematik arasınav notumuz 60, final notumuz 57 olsun.

Dersin ortalaması: 60 x 0,3 + 57 x 0,7 = 57,9 ( Buradaki 0,3 % 30′u, 0,7 ise %70′i hesaplamaktadır. ) Dersimizin mutlak sistemdeki notu 57,9′du ve buna karşılık (Yukarıdaki tablodan baktık.) CB harf notu gelir. CB harf notunun değeri ise 2,30‘dur.Dersimiz kredisi harf notu değerimiz ile çarpılır. ( 3 kredi ) 3 x 2,30 = 6,9
3 kredilik türkçe dersinin etkisini 6,9 olarak hesapladık. Görüldüğü gibi matematik notu daha yüksek olmasına rağmen etkisi Türkçeye göre daha azdır.

Genel Ortalama: Bu dönemde sadece 2 ders aldığımızı (Türkçe ve Matematik ) varsaymıştık. Bu iki dersin toplam kredisi 7+3 = 10 ‘dur. Toplam değeri ise 9,1 + 6,9 = 16 ‘dır. Bu toplam değer, toplam krediye bölünerek genel ortalamamız bulunur. 16/10 = 1,6


AÖF Ders geçme, Kalma, Şartlı / Koşullu geçme, Sınıf geçme Nasıl olur ?

* Öncelikle tekrar edeyim ben sadece 2 ders aldığımı varsaydım ve hesaplamaları 2 ders için yaptım. Siz aldığınız tüm dersler için yapmalısınız.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu dersten koşullu geçmişsiniz demektir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi geçmiş, 2.00 ve altında ise bu dersten kalmışsınız demektir.

Sınıf Geçme: Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz.

Bizim örneğimizde Türkçe DC ( Şartlı geçer ) Matematik CB ‘dir. Genel ortalamamız 2.00′ın altında olduğundan üst dönemden ders alamıyoruz ve Türkçe dersinden de kalmış sayılıyoruz.

AÖF Vize Sınavına Göre Final Sınavından Kaç Almalıyım?

border=0>