AÖF 2015 Sınavları Ne Zaman ve AÖF Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?



AÖF Sınava Giriş Belgenizi İndirmek için Tıklayınız

AÖF sınava giriş belegenizi yukarıdaki linke tıkladıktan sonra sağ üst köşedeki öğrenci girişi linkinden Türkiye programları veya yabancı programlar seçeneklerinden birine tıkladıktan sonra açılan sayfaya tc kimlik numaranızı ya da mail adresinizle birlikte AÖF şifrenizi girdikten sonra sınava giriş belgenizi açılan sayfadan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

AÖF öğrencileri 2014-2015 öğretim yılında bahar dönemi ara sınavlarına 18 - 19 Nisan 2015 tarihinde girdiler. 2014-2015 AÖF bahar dönemi dönem sonu sınavları ise (final sınavları) 23 - 24 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak. AÖF sınavlarının tamamı hafta sonları yapılıyor.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 2014-2015 öğretim yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme tarihleri ise şu şekilde;

AÖF 2014-2015 Bahar Dönemi Kayıt yenileme tarihleri: 23 Şubat 2015 Pazartesi ile 6 Mart 2015 Cuma.

2015-2016 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU, KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları götürüyor mu?

AÖF’ün internet sitesinde yer alan sınavlar hakkında yönetmeliğe göre AÖF sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemiyor. İşte o madde;

“Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.”

AÖF sınav süresi ne kadar, Her ders için kaç soru olacak?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) birinci dönem (bahar dönemi) final sınavları 23 - 24 Mayıs 2015 Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere toplam 4 oturumda yapılacak. Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğleden sonra 14.00’da olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verecek. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılacak. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak.

AÖF öğrencilerine, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak ve 30'ar dakika sınav süresi verilecek.


AÖF oturumları Cumartesi ve Pazar saat kaçta başlıyor?

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılacak.

AÖF öğrencileri güz dönemi sınava giriş belgelerini AÖF’ün (http://aof.anadolu.edu.tr/) internet adresine TC kimlik numaraları ve AÖF şifreleri ile giriş yaparak edinebilecek.

Öğrenciler sınav yeri değişikliğini, bahar dönemi dönem sonu sınavları için en geç 9 Nisan 2015 tarihine kadar değiştirebileceği için bu tarihten sonra sınav yeri değişikliği yapamayacak.

AÖF sınavlarına gelirken hangi belgeleri bulundurmak zorunludur?

AÖF öğrencileri sınava gelirken AÖF sınava giriş belgesi (Sınav tarihinden bir hafta önce öğrenci bilgi sisteminden edinilen sınava giriş belgesi), Öğrenci kimliği ve fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı veya güncel pasaport.


AÖF’ün Sınav Giriş Belgesi Hakkında Açıklaması

Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi

(Öğrenci kimlik/tanıtım kartını kaybeden öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi AÖF Büroları tarafından verilmektedir. Kimlik/tanıtım kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir.)

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi

(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

AÖF Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde Öğrenci Girişi (http://aof.anadolu.edu.tr) sayfadan açıklanmaktadır.

Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ

SINAV TÜRÜ -------------------- TARİH

Güz Dönemi Ara Sınavı ---------- 6-7 Aralık 2014

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı --------------- 24-25 Ocak 2015

Bahar Dönemi Ara Sınavı ------------------- 18 - 19 Nisan 2015

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı --------------- 23 - 24 Mayıs 2015

2014-2015 Tek Ders Sınavı ------------------- 27 Haziran 2015


AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN SON TARİHLER

SINAV ​TÜRÜ ------ SON DEĞİŞİKLİK TARİHİ -------- AÇIKLAMA


Güz Dönemi Ara ------- 17 Ekim 2014 -------- Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güz Dönemi Dönem Sonu -------- 5 Aralık 2014 ----------- Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bahar Dönemi Ara ------- 4 Mart 2015 -------------- Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bahar Dönemi Dönem Sonu ------ 9 Nisan 2015 ------------- Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.



AÖF Nedir?

1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.

1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda “Mektupla Öğretim” adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde halen 3 fakültede AÖF sistemi ile eğitim verilmektedir. Bunlar İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Önlisans öğrencilerinin eğitimini veren AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİdir.


AÖF’ DE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;

Anadolu üniversitesi bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programlarının tam listesi aşağıdadır.


AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı


AÖF LİSANS PROGRAMLARI

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü
AÖF Bahar Dönemi
AÖF Sınav Arşivi