Açıköğretim Lisesi Sınav Soruları Tıkla Öğren!



AÖL sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri 2016-2017 tarihlerinde AÖL 1. dönem sonu sınavına girdiler. Şimdide merakla beklenen AÖL 1. Dönem sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? AÖL sınavı ile ilgili sınav sonuçları ve detayları sayfamızdan takip edebilirsiniz...

Açıköğretim Lisesi Sınav Sorularını Öğrenmek için Tıklayınız

2016-2017 AÖL sınavı MEB tarafından gerçekleştirildi. Zorlu maratonun son sınavıda yapıldı. Bir çok aday şimdi 2016-2017 AÖL sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak, sınav sonuçları ne kadar sürede açıklanır, sınav kolay mı zor mu olduğunu tartışıyor ve bu sorunun cevabını arıyor.

MEB'TEN SINAV YERLERİ DUYURUSU

Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.

Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve uymanız yararınıza olacaktır.

Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.
Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz, il ve ilçe Milli eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan sınav yürütme kurullarına başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dâhil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez.

Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlülerinde oluşturulan sınav yürütme kurulları, sınavla ilgili tüm iş ve işlemlerini Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi doğrultusunda yapılacaktır.

Yedek salon iş ve işlemleri ile ilgili olarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü aranmayacaktır.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün iletişim bilgileri.

Liselerde eğitim öğretim 2 tür yapılır. Ders geçmeli olan ''sınıflı'' sistem ve belli bir toplam krediye ulaşılması gereken ve dönemlik okunan ''kredili'' sistem. Açık Öğretim Lisesi, ikinci yazdığıma yani kredili sisteme tabi olduğu için, sınıf kavramı yoktur. Dönem olarak okunur. Dolayısıyla, ''ben kaçıncı sınıfım'' olayı yoktur. Örneğin ''ben lise 2 okuyorum değil'', ''ben 5. dönemdeyim'' demek daha doğrudur...

Açık Öğretim Lisesi'nde müfredat yani ders programı olarak örgün liselerle aynı derslerin döneme yayılmış hali vardır. Örneğin örgün bir lisede lise 1 Matematik dersi AÖL'de, Matematik 1 ve Matematik 2 olarak ''2'' döneme ayrılır. Yani örgün liselerdeki sınıfların Açık Lise'deki karşılıkları şöyledir;

Lise 1: AÖL: 1. ve 2. dönem
Lise 2: AÖL: 3. ve 4. dönem
Lise 3: AÖL: 5 ve 6. dönem
Lise 4: AÖL: 7. ve 8. dönem


2010-2011 eğitim öğretim döneminden itibaren MEB liselerde ''alan'' uygulamasını kaldırdı. Dolayısıyla AÖL'de de alanlar kalkmış oldu. Ancak şuan yeni öğrenciler için bu durum ve kademeli olarak tüm öğrenciler alansız okuyacak ve ''Sosyal Bilimler, Türkçe Matematik'' gibi alanlar tarihe karışacak. Yalnız şuan sadece ''İlkokul diplomasıyla ilk defa Açık Lise'ye kaydolanlar ile örgün bir lisede lise 1'den tasdikname alıp AÖL'ye kaydolanlar alansız okuyacak''. Bunlar dışında diyelim yıllar önce lise 2'de alanlı olarak okuyan bir öğrenci için alan uygulaması devam edecek. Şuan yeni kayıtların tümünde sistemde ''alansız'' yazar. Ancak yukarıda yazdığım şartlara göre alanlı okuması gerekenler önümüzdeki günlerde alan seçecekken. Şartları alansız olarak okumaya müsait kişiler mezun oluncaya kadar ''alansız'' ibaresi ile okuyacak..

AÇIK LİSE DİPLOMA İŞLEMLERİ

Diploma Harcı

Açık Öğretim Lisesinden mezun olup diploma almaya hak kazanan öğrencilerimizden, 2014 yılı boyunca diploma harç bedeli olarak 10 TL alınacaktır.

Değişik Nedenlerle Diplomasını Almamış / Alamamış Öğrenciler;

Açık Öğretim Lisesinden değişik dönemlerde mezun olmuş ancak belge/bilgi eksikliği nedeniyle diplomaları basılamayan veya süresi içinde irtibat bürolarından alınmadığı için diplomaları Müdürlüğümüze geri gönderilen öğrencilerimizden dilekçe ile başvuranlar;

www.aol.meb.gov.tr resmi web sitesinden sisteme giriş yaptıktan sonra, "MEZUNİYET İŞLEMLERİ" menüsü altındaki, "Diploma Bilgileri"" seçeneğinden bilgilerini görebilirler. Diploma Bilgileri bölümünde diplomanın nerede olduğu ve gönderildiği tarih alanı boş olan öğrencilere Müdürlüğümüzce açıklamalı bilgi verilecektir.

Diplomamı Ne Zaman, Nereden Alabilirim?

Açık Öğretim Lisesinden mezun olarak diploma almaya hak kazanan öğrencilerimizin diplomaları, sınav sonuçları açıklandıktan 2 ay ( bu süreç dönem sonrası iş ve işlemlerin yoğunluğuna göre 3-4 ay olabilir) sonra öğrencilerin belirttiği adres illerinde bulunan Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğüne gönderilmektedir. Daha önceki dönemlerde mezun olup diplomasını alamayan öğrencilerimizin Açık Öğretim Lisesine bir dilekçe ile başvurarak diplomalarını Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarından herhangi birine gönderilmesini istemeleri gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mah. Milas Sokak No:21 (Konya Yolu Üzeri - Gazi Hastanesi Karşısı) Teknikokullar/Ankara adresine şahsen veya noterden vekil tayin edilen kişinin başvurması ile de diploma teslim edilebilir.

Diplomamı Teslim Almaya Giderken Yanımda Neler Götürmeliyim ?

Diplomasını teslim almaya gidecek öğrencimizin yanında, içinde bulunulan yıl için belirlenen Diploma Harç Ücretini ödediğini gösteren dekont bulunmalıdır.

Eğer öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi(Geçici Mezuniyet Merkezi) almış ise Çıkma Belgesini alırken ilgili harcı ödediğinden, herhangi bir ödeme yapmadan Çıkma Belgesinin aslı ile başvurup, diplomasını alabilir.

Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacaksa, alacak kişi noterden vekil tayin edilmelidir. Vekilin noterden alınan vekaletname ve yukarıda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir. Diploma harç ücreti Ziraat Bankası , Halk Bankası veya Vakıflar Bankasına T.C. Kimlik numarası belirtilerek yatırılacaktır.

Diplomamı Kaybettim, Ne Yapmalıyım?

Öğrencilerimiz, Açık Öğretim Lisesinden almış oldukları diplomayı kaybetmişlerse, diploma yerine geçen Diploma Kayıp Belgesi almak için bir dilekçe yazarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne posta yoluyla veya şahsen başvurabilirler. Dilekçenin ekinde herhangi bir gazeteye verilen zayi ilanı yoksa, dilekçede “gazete ilanı vermediğimden dolayı doğabilecek hukuki sorumluluk bana ait olmak üzere,” ifadesi yer almalı, TC Kimlik No ve Öğrenci No beyan edilmelidir.Söz konusu bu belge öğrencinin dışında bir başkası tarafından alınacaksa, ilgili kişi noterden vekil tayin edilmelidir. Faksla yapılan başvurular dikkate alınmamaktadır.

AÖL Haberleri