AÖF Kayıt Ücretleri Ne Kadar, Hangi Bankaya Yatacak?



AÖF ÖSYS Yeni Kayıt Başvuru İşlemlerini Gerçekleştirmek için Buraya Tıklayın

AÖF ÖSYS Yeni Kayıt Başvuru Kılavuzu İndirmek için Buraya Tıklayınız

AÖF Kredi Kartı ile Ödeme Yapmak için Buraya Tıklayınız


2017-2018 Öğretim Yılı için Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt işlemleri devam ediyor. AÖF kayıtları ne zaman sonra erecek ve AÖF harç kayıt ücretleri ne kadar? İşte tüm merak edilenler...


AÖF öğrencilerinin okudukları bölümlere göre yatıracakları harç ücretleri de ilan edildi.

Ağustos 2017 - Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak Açıköğretim, İktisat, İşletme fakülteleri kayıtlarıyla alakalı İHA'ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Sistemi'nin 2017-2018 Güz Dönemi kayıtlarının bugün itibariyle başladığı söyledi.

81 il ve yurt dışındaki bürolarda kayıt işlemlerini yapacaklarını belirten Güney, “Bütün öğrencilerimiz için bu yılın, bu dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şuanda aldığımız bilgilere göre oldukça düzgün bir şekilde kayıtlarımız yapılıyor. Umarım hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz açısından uygun bir kayıt dönemi ve ders dönemi geçiririz” dedi. Prof. Dr. Güney, yapılacak kayıtlar sonrasında bu yıl öğrenci sayılarının 1 milyon 300 bin olacağını tahmin ettiklerini de kaydetti.

Başvuru Tarihi:
Ağustos 2017 - Eylül 2017


AÖF YENİ KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI

Açık Öğretim Lisesine 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem yeni kayıt yaptıracak kişiler (öğrenciler) il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezleri ile Mesleki Eğitim Merkezlerine başvurabilirler.

AÖF'e KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR;

1- Ortaokul, İlköğretim mezunları ile okulu tamamlayanlar, (Diploma, diploma Kayıp Belgesi veya Tamamlama Belgesi ile ),

2- Liselerin (Meslek Liseleri dahil) arasınıfından (tasdikname veya öğrenim durum belgesi alarak) ayrılanlar,

3- Ortaokulu/İlköğretimi bitirmiş düzeyde veya arasınıflara kayıt olabileceğini belirten Denklik Belgesine sahip olanlar.

AÖF KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Öğrenim Belgesinin aslı (Diploma, Tasdikname, Öğrenim Belgesi, Diploma Kayıp, vb. biri)

2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi (T.C Nolu) veya T.C numarası beyanı

3- 20 TL (Kayıt olacak kişinin T.C si ile para yatırılmalı) yatırıldığına dair dekont ( T.C Ziraat Bankası ve Halk Bankasının şubelerine Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt işlemi için yatırılacaktır. Para yatırılmış ancak dekont kaybedilmiş veya alınamamışsa para yatırma işlemi sistemde görüleceğinden dekont ibraz edilmesede işlem yapılır.)
4- Son 6 ayda çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf ( Fotoğrafın arkasına TC kimlik numarası yazılmalıdır).
5- 5 TL Kayıt yaptırma işlemini yapacak Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Müdürlüklerinin okul aile birliğine makbuz karşılığı yatırılacaktır.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BİR AN ÖNCE BÜROLARIMIZA UĞRAYARAK KAYITLARINI YAPTIRMALARINI RİCA EDİYORUZ”

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekanı Kerim Banar ise, AÖF bürolarında uzun kuyruklar oluşup mağduriyet yaşanmaması için öğrencilere kayıt işlemlerini son günlere bırakmamalarını tavsiye etti. “Öğrencilerimizden bir ricamız var” diyen Prof. Dr. Banar, “Kayıtların başladığı ilk günlerde kayıt işlemlerini tamamlarlarsa rahat ederler. Bugün de gördüğümüz gibi bürolarda hiçbir sıkıntımız yok. Gelen öğrenci çok kısa bir süre içerisinde kaydını yapıyor. Biz ödevimizi bu sene için iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Çünkü şuanda kayıtla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok. Tüm kitaplarımız bürolara ulaşmış durumda. Öğrencilerimiz kitaplarını alacaklar. Son günlerde yoğunluk olduğu zaman bundan en çok zarar gören öğrenciler. Uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Bu uzun kuyruk eleştirilse bile sonuçta Türkiye'de eğitime olan talebin bir göstergesidir. Bu yönden çok fazla eleştirilecek bir şey değil ama bu sıkıntıyı çekmemek için öğrencilerimizin bir an önce bürolarımıza uğrayarak kayıtlarını yaptırmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.


2016-2017 AÖF HARÇ KAYIT ÜCRETLERİ NE KADAR?





AOF KAYIT ÜCRETLERİ ÖDEME YÖNTEMLERİ

Aşağıda açıklanan dört yöntem dışında ödemelerin posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılması kabul edilmemektedir.


· Vakıfbank Şubelerine Ödeme

Vakıfbank’ın herhangi bir şubesine T.C. kimlik numaranız ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü - program belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz.

· Vakıfbank İnternet Bankacılığından Ödeme

Vakıfbank’ta İnternet bankacılığı kullanıyorsanız, Vakıfbank’ın (http://www.vakifbank.com.tr) internet sitesindeki “İnternet Bankacılığı” menüsünden internet şifrenizle giriş yaparak “Ödemeler”, "Eğitim ve Sınav Ödemeleri", “Üniversite Harç İşlemleri” sırasıyla tıklayınız. Ardından üniversite seçeneğinden “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi/Uzaktan Eğitim Ödemeleri”ni seçiniz. Öğrenci numarası olarak T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz. “Devam” tuşunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada kayıt türü - programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir. Onaylamanızdan sonra ekranda görülecek dekontun dökümünü yazıcıdan alarak öğreniminiz süresince saklayınız.


· Vakıfbank ATM’lerinden Ödeme

- Kartsız Ödeme

Parabankomat ATM’lerde, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız “Ödemeler” seçeneğinde yer alan “Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

- Kartla Ödeme

Vakıfbank Bankomat 7/24 kartınızla giriş yaptıktan sonra “Ödemeler” seçeneğinde yer alan "Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bilgilerini girerek başkasına ait ödeme de yapabilirsiniz.

İşleminizin sonuçlandığından emin olduktan sonra ATM’den aldığınız makbuzu ödeme yaptığınızı belgelemek için saklayınız.


· Telefon Bankacılığı ile Ödeme

Vakıfbank İnternet müşterisi olanlar “444 0 724 Vakıfbank telefon bankacılığı”nı arayarak sırası ile “Bankacılık Hizmetleri”ni, “12 haneli Vakıfbank müşteri numarası”nı, “8 haneli İnternet şifresi”ni tuşlayıp, “Müşteri Temsilcisi”ne bağlanarak ödemelerini yapabilir.

DİKKAT!

Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Bankaya Yapan Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler

Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bankaya yapan öğrenciler banka dekontunu kayıt yaptırırken AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadır.

Üniversite tarafından talep edilen veya edilecek olan ödemelerin zamanında yapılmamasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu olmayacaktır. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.

Banka dekontunu öğreniminiz süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.


Not:AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri Hakkında Detaylı Bilgi Almak için Buraya Tıklayınız